Opět je tu jaro a s ním spojené nesmírně hektické svatební období. Jaro je odpradávna nejoblíbenějším ročním obdobím pro pořádání svateb (obzvláště se to týká měsíce dubna).
O jarní svatbě a dekoracích píšeme v různých článcích na tomto webu, ale dnes vám představíme nejnovější svěží trendy pro jarní svatby 2017.
BAREVNÉ KOMBINACE PRO JARNÍ SVATBU 2017
(Všimněte si, že barvy nejsou hutné, plné, nýbrž jemné a v pastelových odstínech, působí křehce a jemně, klikněte na obrázek pro zvětšení).
JARNÍ SVATEBNÍ HOSTINA
Ano, i svatební menu by se mělo přizpůsobit ročnímu období. Jako nealko drinky můžete podávat svěží domácí limonády – okurkovou, mátovou, limetkovou… Jaro je obdobím Velikonoc a symbolem Velikonoc jsou samozřejmě vajíčka. Nebojte se, není nutno vyzdobit svatební tabuli jako na velikonoční pondělí, ale vajíčka byste měli nenápadně začlenit do menu. Zkuste třeba pošírovaná křepelčí vajíčka nebo mini vaječné soufflé jako předkrm.
Rozhodně nevynechejte zeleninové saláty. Nechte si namíchat různé kombinace např. z: ředkviček, baby zelených fazolek, chřestu, špenátu atd. a nezapomeňte na čerstvé bylinky. Saláty samozřejmě nemusí být jenom zeleninové, vaši hosté určitě ocení i mix různých čerstvých druhů ovoce.
I svatební dort může být lehký, ovocný, jogurtový. Nebo si nechte udělat chutné cupcakes, které jsou stále víc populárnější a v mnoha ohledech praktičtější než mohutný smetanový a těžký svatební dort.
A co podávat jako masitý pokrm? Co třeba jehněčí a telecí co se týče masa a jako doplněk využít medvědí česnek, pažitku, ředkvičky a hlavně čerstvé bylinky. Vynikající volbou jsou i ryby – co takhle candát, pstruh nebo norský losos?
Klasikou ve svatebním menu bývá silný hovězí či slepičí vývar – ale obzvláště na jaře můžete dát přednost něčemu lehčímu, ve formě rajčatové nebo špenátové polévky, případně nabídnout velmi chutný chřestovo-šalotkový krém.
Jo! A nezapomeňte si nechat udělat svatební fotky někde venku v přírodě, rozkvetlé stromy dodají vašim fotografiím báječnou jarní atmosféru…